Ultralydsscanning

Ultralydsscanning er enkel metode, der kan bidrage til at fastlægge en diagnose. Scanningsresultatet sammenholdes med en klinisk fysioterapeutisk undersøgelse, og der kan derpå lægges en solid individuelt tilpasset behandlingsplan.

Vi anbefaler altid at man booker en undersøgelse sammen med ultralydsscanning så vi kan sammenholde fundne. Hvis man kun ønsker scanning kan vi også gøre det. Dog kan der findes fund i en scanning som ikke har noget med scanning at gøre, derfor er der større chance for at vi finder en diagnose ved at kombinere de 2 ting.

Vi kan fx. hjælpe dig, hvis du har:

Ultralydsscanningen giver et detaljeret billede af muskler, sener, ledbånd, slimsække og knogler, samt hvordan vævets tilstand er. Ud fra det man ser på scanningsbillederne, kan man optimere behandlingen samt re-scanne senere for at måle effekten af behandlingsforløbet. Scanningen kan også hjælpe fysioterapeuten, med at afgøre om anden behandling er nødvendig fx MR-scanning, medicinsk behandling, eller om der skal inddrages andre eksperter. (Ortopædisk, reumatologi etc.).